Taas päässyt päivitysväli pitenemään, vaan eipä Tessalle kummempia. Hieronnassa on käyty pariin kertaan edellisen kirjoituksen jälkeen ja agilityssa jatkettu vaihtevalla innolla. Nyt Tessan jumit oli auennut hyvin ja seuraavan kerran sitten pääsiäisen jälkeen Tessa pääsee taas käsittelyyn. Toivottavasti kroppa pysynyt nyt auki kun kylmät ja liukkaat kelitkin ohi..

Viime viikon treeneissä Tessalla ei intoa taaskaan juurikaan ollut, Tessaa sai koko ajan kannustaa ja siltikään vauhti ei kyllä kovin huimaa ollut. Tänään onneksi paremmat treenit, hyppysuorat mentiin kovalla vauhdilla, mutta selvästi putket hidastavat Tessaa. Kokeiltiinkin sitten niin että kouluttaja heitti Tessalle palkan satunnaisesti putken jälkeen ja itse yritin muistaa jäädä putken lähelle Tessaa kutsumaan. Monesti otin liikaa etumatkaa ja seuraavaan putkeen lähetys olikin sitten hankalampaa kun jouduin omaa vauhtia hidastamaan. Lopuksi kokeiltiin vielä rataa pätkissä niin että pidin vinkulelua kädessä ja sillä sai selvästi Tessaan vauhtia. Jaksoi  näin vielä kertaalleen juosta koko radankin. 

Ja tänään muuten Tessa aloitti hallilla haukkumisen omaa vuoroa odotellessa. Ennen itsellä ollut tarkka kuri että omaa vuoroa odotetaan hiljaa, mutta tänään päätin sitten kokeilla olisiko Tessalla enemmän vauhtia kun on saanut itseään kiihdyttää ennen radalle menoa. Omasta mielestä ainakin ihan eri asenteella Tessa tulikin radalle, intoa täynnä eikä kyllä alkuun malttanut aloittaa rataa oikeinkaan.

Ainiin ja tänään treenasimme ensimmäistä kertaa japanilaista ohjausta ja omaksi yllätykseksi muutaman harjoituksen jälkeen opin kääntämään tässä kroppaani oikein ja sain Tessan ohjattua suht hyvin tälläkin tavalla. Vielä tosin vaatii treeniä että osaan hahmottaa milloin tuo ohjaus sopii meille radalla.. 

Ja nyt pitäisi taas muistaa että seuraavissa treeneissä tehdään taas rataa vain pienissä pätkissä. Jos saisi pidettyä itsellä sen periaatteen että ei ratatreeniä läheskään joka kerta. Kenties sillä saisi Tessan innonkin taas pysymään kun ei liian pitkiä pätkiä joudu tekemään ilman palkkaa.. Enää kuukauden verran näitä sunnuntai treenejä ja sitten voikin alkaa taas katsomaan kisoja Tessalle.

Tessan kanssa taas kisoja ajatellen treenin alle:

  • Vauhtia putkiin ja kontaktille --> Etupalkat / apupalkkari
  • Varmuutta kepeille --> Ohjureitten kanssa treenataan eri keppikulmia ja erkanemista