Into on iloisesti täyttänyt jo 7kk ja viime viikon perjantaina vihdoin aloitimme pentukoulun! Tessan ja Retun kanssa tuli vähän aikaisemmin harrastelu aloitettua..Vaan hyvin oli intoa tekemisessä :)

Meitä on pentukoulussa kaksi koirakkoa, Inton lisäksi puolivuotias tyttö russeli. Molemmilla oli kova halu toistensa luo, mutta hyvin Intoon sai lopulta kontaktin. Treenasimme alkuun rauhoittamista, lähinnä siis meille ohjaajille keinoja saadakoira pysymään rauhallisena. Samat asiat käytiin siitä läpi kuin 8 vuotta sitten Tessan kanssa. Mutta enpä ole muistanut niitä aiemmin Inton kanssa käyttää. Nyt kahtena päivänä on niitä saatu treenata, kun miehen isä on täällä käynyt, Into pysyy suht rauhallisena kun hieron rintalastan tienoilta ja hieronnan jälkeen ei ihan niin riehakkaasti käy tervehtimään.

Lisäksi treenattiin kontaktia (sitä onkin kotona treenattu, joka päivä muutenkin), paikallaan pysymistä, pyörimistä ja pupu asentoa. Näistä kotona ollaan jatkettu noita temppuja, eli pyöriminen ja pupu asento, muut kun Intolta jo sujuivat :)

Teki hyvää niin itselle kuin Intollekin päästä kahdestaan treenaamaan, ja kevään tullen toivottavasti päästään oman seuran tokotreeneihin. Ja kenties kesällä agilityyn (paitsi että nyt en ole talkoissa käynyt, joten saa nähdä pääsenkö..)

Tessan kanssa sitten on nyt kyllä hermot koetuksella. Ja Tessalla itselläänkin, Intolle muristaan joka päivä ja eilen Tessa sitten nappasi minua kädestä kiinni. Ei purrut mutta kuitenkin.. Saattaa olla että luuli Inton hypänneen selkään kun yritin koiria saada pois ruokapöydän luota ja Intokin oli lähellä. Tai sitten Tessalla alaselkä taas jumissa, treenaamattomuudesta huolimatta.. Toivottavasti tuo nyt johtui jumeista, ja saadaan hieronnalla taas Tessa ennalleen. Juuri kun puhuttiin, miten  Tessa on nyt pysynyt jumittomana kun on ollut useamman kuukauden tauko agilitystä.. Mutta kyllä tuo alaselkä vaikutti taas hieman kipeältä kun sitä myöhemmin kopeloin.. Onni on että Juuson Tessa kestää lähellään ja pusuttelee, ja Juuso osaa jo rauhassa mennä Tessan luo. Mutta kun vauva lähtee liikkeelle ei Tessa taas(kaan) sitä varmaan kestä.. Onneksi Tessalla on jo sovittu hermoloma paikka kesäksi, missä saa olla joitain päiviä silloin tällöin..

Ja ettei taas kuvattomaksi jää, niin tässä Into 6kk:n ikäisenä, nyt Intolla hieman enemmän massaa jo ja on Tessan korkuinen (Tessa n.38cm)

Into6kk.jpg