Tänään oli vuorossa agilityssä ohjaajalle vähän hankalampi rata. Asiaa ei auttanut yhtään se, että Tessa on taas löytänyt vauhdin radoille, mikä muuten olikin positiivista tänään. Aloitimme omalla vuorollamme keinuun totuttelulla, joka olisi ollut toisena esteenä radalla. Viimeksi kun keinua kokeiltiin, ei Tessa edes suostunut keinulle kiipeämään, joten nytkin olin valmistautunut hitaaseen suoritukseen. Pidin Tessan hihnassa ja kouluttaja piti keinua paikoillaan, ettei tule liian nopeaa laskeutumista. Vaan Tessa yllätti sekä minut, että kouluttajan ja lähtikin vauhdilla keinua suorittamaan. Kouluttaja ja minä emme ehtineet liikkeessä mukaan ja kun en ollut ottanut hihnaa tarpeeksi tiukalle pääsi Tessa hyppäämään keinun alastulolta korkealta.. Sen jälkeen Tessa ei enään keinulla suostunutkaan puoliväliä pidemmälle ja tärisi yhtä paljon kuin eläinlääkärissä. Nostin Tessan sitten keinulta pois ja siirryimme rataa harjoittelemaan.

 

Aluksi Tessa oli hermostuneen oloinen, mutta kun Tessa huomasi, että keinulle ei enää tarvitse mennä löysi Tessa pitkästä aikaa vauhtinsa. Radalla oli takaa kiertoja ja välistävetoja ja taas olin välistävedoissa liian hidas vaan pari onnistunuttakin suoritusta saatiin. Radalla oli myös kepit kahteen kertaan ohjureilla ja Tessa menikin ne taas hienosti keskikohdan raosta huolimatta. A:n ollessa vuorossa Tessa kieltäytyi A:sta ja lähti kiertämään sitä ja meni keppejäkin itsenäisesti suorittamaan. A:sta otettiinkin sitten vain alastuloa.

Oman vuoron jälkeen menimmekin viereiselle kentälle A:ta treenaamaan ja siellä Tessa muutaman toiston jälkeen alkoikin itse suorittaa A:ta! Ensi kerralla sitten kokeilemme jäikö puomiinkin sitten kammo, toivottavasti ei sitäkin tarvitse alusta aloittaa..

Ja koirien kuvaterveiset kuluneelta viikolta: