Eilen kävimme Retun ja Tessan kanssa Mäntsälässä match showssa. Tessalla viime kerrasta saattaa olla jo parikin vuotta ja viimeisimmästä näyttelystäkin lähes vuosi. Retulla puolestaan oli ensimmäisen mätsärin vuoro.

Pentu- ja pienten aikuisten kehä oli sama, ja ensin oli Retun vuoro. Pennut olivat ensin kaikki kerrallaan kehässä, olisikohan meitä ollut vajaa kaksikymmentä. Aluksi Retu jaksoi suht hyvin seisoa, kun kokeilimme seisomista lyhyitä pätkiä. Olimme Retun kanssa kymmenentenä vuorossa ja selvästi Retu jo väsyi ja namit menettivät tehoaan. Tuomaria Retu arasteli ja nostinkin Retun suoraan pöydälle tottumaan. Retu nojasi kokoajan minuun, mutta vähän rentoutui kun sai aina namia kun tuomari liikkui tai koski. Hampaat näytin itse ja kiveksiä Retu ei olisi halunnut antaa koskea vaan istahti pöydälle. Jatkoon emme odotetusti päässeet, tuomari sanoi että Retu tarvitsee kehätotutusta, mutta liikkuminen oli hyvän näköistä.

Pienet aikuiset arvosteltiin aluksi pareittain ja Tessan kanssa oli myös ongelmia seisotuksessa. Tessa tarjosi muita temppujaan kehässä, eikä jaksanut pitkiä aikoja seistä. Myös Tessan nostin suoraan pöydälle ja tuomari sanoi, että Tessa koko ajan katsoi kulmien alta tuleeko joku lähemmäs. Rauhallisesti Tessa kuitenkin seisoi ja saikin kehuja luonteestaan. Liikkumisen kanssa meillä olikin sitten Tessan kanssa ongelmia ja meidän pitäsikin sitä sitten harjoitella. Marko sanoikin. että Tessan kanssa minulla oli kehässä liian nopea vauhti ja yrinkin sitten kehän ulkopuolella löytää Tessalle sopivaa vauhtia. Tessa sai sinisen nauhan ja kehässä ei sijoitusta.