Eilen illalla Marko huomasi, että Retun oikea korva on puolet paksumpi kuin vasempi korva. Tarkemmin tunnusteltuna, korvassa tuntui selvä iso möykky ja korvan alaosa oli punainen ja tulehtuneen näköinen, karvoissa oli myös ilmeisesti kuivunutta verta. Soitto Aistiin ja saimme ajan täksi illaksi, puhelimessa hoitaja epäili, että kyseessä voisi olla verikorva ja sitä itsekin epäilin.

Tänään töiden jälkeen suuntasimmekin Retun kanssa eläinlääkäriin ja onneksi mitään pahempaa ei nyt tarvinnut tehdä. Yksin en taaskaan saanut Retu pidettyä paikallaan kun eläinlääkäri katsoi korvaan, vaan paikalle pyydettiin avustaja. Korva oli sisältä siisti ja eläinääkäri epäili, että kyseessä voisi olla joku hyönteisen purema tai patti joka on puhjennut jo. Karvojen alta löytyi karvaton alue, jossa oli ikäänkuin reikä keskellä ja ilmeisesti siitä on hieman verta tullut.

Varuiksi saimme antibiootti reseptin mukaan ja jos korva alkaa Retua vaivat käyn ostamassa Retulle lääkkeet. Toistaiseksi Retu ei ole ravistellut päätää normaalia enempää eikä raapinut korvaansa. Joten ehkä se on jo paranemaan päin ja säikähdin turhaan.

Eläinlääkärissä Retu oli taas aluksi hermostunut eikä olisi halunnut käydä vaa'allakaan. Nyt Retu painoikin 10,8, eli paino on sama kuin viime viikolla kotivaa'alla mitattuna. Pöydällä Retu oli myös vähän jännittynyt, utta ihmeen nopeasti rentoutui, kunnes korvaa olisi pitänyt tutkia. Kun olimme kahdestaan pöydän luona ei Retua jännittänyt juuri lainkaan olla sillä, eikä Retu kertaakaan yrittänyt pois pöydältä vaikka tutkimusta pakoilikin.

Maksua saimme taas jonkin aikaa odotella, joka oli toisaalta ihan hyvä. Odotellessamme Retu rentoutui aulassa, vaikka paikalla oli saksanpaimenkoira. Pari kertaa Retu haukkui isommalle koiralle, mutta sen jälkeen rauhoittui ja haki itse katsekontaktia namien toivossa.

Tänään sain samalla kysyttyä myös Aistin fysioterapiasta ja nyt kun kerta Länsi-Vantaalle muutamme ajattelin varata Tessalle Aistin fysioterapiasta ajan. Retun puolestaan iloitin eilen näyttelykoulutuksen joka on jo ensiviikonloppuna, pikkuhiljaa pitäisi alkaa myös tehdä päätös, että ilmoitanko Retun lokakuun spanieli erkkariin...