Lauantaina suuntasimme Hyvinkäälle tarkoituksena saada molemmat koira juoksemaan vieheen perässä. Paikalle saavuttiin aika viimetipassa, vaikka muka hyvissä ajoin taas lähdimme.

Omista koirista Retu pääsi ensin juoksemaan, epäilin jo kyllä alkuun miten Retu innostuu vieheen perään lähtemään. Viime viikonloppuna pinkiksi värjätttä keinonahka ei kiinnostanut lainkan ja nyt muovisuikaleiden välissä oli vain vähän tekonahkaa.  Alkuun Retu taisi lähteä ihan vieheen perään, kunnes muisti että mönkijän päällä istuu epäilyttävä ihminen ja itse jouduin vielä palaamaan takaisin lähtöön, kun unohdin hihnan. Koko 80metrin matkan Retu haukkui ja oli kiinnostuneempi kyllä kaikesta muusta ympärillä olevasta paitsi vieheesta.

Muutama koira oli välissä ja sitten oli Tessan vuoro, koska ajattelin, että Tessa tarvitsee enemmän kannustusta ja mukana juoksua annoin Markon lähteä Tessan kanssa. Vaan mitä vielä, tyttö innostui heti ja jätti Markon kauas taakse. Tessa varmasti pinkoi, minkä pienillä tassuillaan pääsi, mutta kyllähän se meno videollakin vähän hitaanlaiseslta näytti, vaikka ajallisesti ei paljoa muita hitaampi ollut. Valitettavasti ensimmäiseltä kierrokselta ei Tessalle saatu aikaa, mutta kun videolta yritimme laskea Markon kanssa, niin n. 8sekunttiin Tessa juoksi 80metriä.

Toiselle kierrokselle Marko pääsi myös Retunkin kanssa, mutta ei ollut apua kun vaihdettiin lähettäjä, toisella kierroksella Retu itseasiassa teki stopin ennen maalialuetta, joten siitä ei aikaa tullut (mutta taisi kuitenkin juosta suorempaa maalia kohti kuin ensimmäisellä kerralla). Eli Retulle jäi ajaksi hieman yli 42sekunttia, joka oli ylivoimaisesti hitain aika kymmenestä koikkerista. :)

Tessa pääsi puolestaan minun lähettämä toiselle kierrokselle, mutta teimme pienen virheen, kun Marko jäi kuvaamaan pari metriä ennen maaliviivaa. Tessahan teki täysstopin, kun huomasi Markon ja meni Markolle häntää heiluttamaan, joten toiselta kierrokselta ei Tessallekaan aikaa.

Koska Retu ei selvästi nyt ymmärtänyt vieheen perässä juoksua, vain Tessa sai juosta vielä kolmanteenkin kertaan. Ja hienosti jaksoi vielä, Tessa oli 8.nopein (toi kolmanneksi hitain, kummin päin haluaa ajatella) ajalla 8:41.

Alla olevan linkin kautta pääsee katsomaan Markon ja minun ottamia kuvia muista juoksijoista (Retusta ja Tessasta yritettiin ottaa videota, mutta onneksi Taina sai hieman parempaa videota kuvattua). Kiitos Suville viehejuoksu kokeilun järjestämisestä! Pieni innostus tuli itsellekin ilmoittaa Tessa kesäkuun alussa järjestettävään Roturaceen, mutta meillä se taitaa nyt siirtyä ensivuoteen..

Ja niitä kuvia, nimesin koirat jotka tunnistin, mutta virheitä toki saattaa olla:

https://plus.google.com/photos/102779857909446693087/albums/5875102249482852513