Nyt se on sitten tehty. Lisenssi ostettu ja ensimmäiset viralliset kisat maksettu. Viikonpäästä pitäisi rohjeta startata täällä Järvenpäässä ihka ensimmäisissä virallisissa kisoissa. Jaiks!

Perjantaina meillä oli ulkotreenikauden päättäjäisiksi kurssikisat. Ratana oli mukava 13 esteen rata. Koska olin juuri ilmoittautunut noihin virallisiin ja koko kesä ja kevät Tessan kanssa hypitty vain 30-35cm hyppyjä päätin nyt hypyttää 45cm:iä. Hienosti riitti vauhti. Ekalta radalta meille 5vp, kiellosta. Itse käskytin liian epäselvästi takaa kierron ja Tessa kiersi koko esteen. Toiselta radalta selvittiin sitten virheettä.

Tänään sitten treenit Riihimäellä. 21 esteen rata, jossa puolikkaat kepit, pituus ja keinu. Pituutta ei ole ollutkaan pitkään aikaan, hyvä että nyt oli, vaikka ei sen kanssa ole ongelmia ollutkaan. Kepit oli vaikeasta kulmasta ja osana rataa eivät tahtoneet onnistua, joten otettiin kepit helpommasta kulmasta, jolloin Tessalla vauhtia riitti. Itsellä vain kepeille meno käsky tuli vasta siinä vaiheessa kun Tessan olisi jo pitänyt olla ensimmäisessä välissä. Joka kerta. Onhan tuo käskytys muutenkin usein myöhässä, mutta kepeillä se on vielä normaalia enemmän..

Keinukin meni tänään, mutta hitaasti, samoin puomi, joka oli keinun jälkeen radalla. Neuvoksi saatiin että jatkossa aina treeneissä kontaktin jälkeen namialusta. Sillä saatiin nytkin selvästi vauhtia Tessalle.

Tulevia kisoja ajatellen, nyt hieman jännittää sillä tätä rataa ei päästy kertaakaan alusta loppuun. Eikä oma kunto meinannut riittää, kun joutui oikeasti juoksemaankin.. Enkä meinannut edes muistaa rataa, toisaalta nyt oli useampi kohta, missä seuraavalle esteelle oli normaalia pitempi matka.. Onneksi Tessa on kuitenkin sen verta rauhallinen, että radalla on yleensä hetki aikaa aina miettiä ja muistella rataa. Tänään meitä oli meidän ryhmästä vain kaksi treeneissä. Toisella oli sitten niin Retumainen nuori uros, komensi jos ohjaus myöhässä ja tekemisen into näkyi koko koirasta. Tänäänkin Tessakin sai toki vauhdistaan kiitosta, ja omaksi onneksi tuo tyttö on niin rauhallinen että uskaltaa kisoihinkin mennä vaikka en ihan luota omaan ohjaustaitooni. (Toisaalta johan tässä on 4-5vuotta treenattukin..)