Eilen oli Retun ja Tessan jokavuotisen eläinlääkärireissun vuoro. Taas vaihtui eläinlääkäriasema muuton myötä ja päätin kokeilla Eläinklinikka Laumaa, joka jatkoa ajatellen on sopivan kävelymatkan päässäkin.

Suuntasin eläinlääkäriin yksin molempien koirien kanssa, hieman epäilin miten koirat malttavat pysyä aloillaan, mutta aikasta turhaan. Ensin oli Retun vuoro: silmät, korvat, kivekset ja sydän olivat kunnossa, sopivasti rasvaa luiden ympärillä. Yläkulmureissä hieman alkavaa hammaskiveä, joten nyt alkoi hampaiden hoitoon totuttelu uusiksi. Muuten hampaat hyvässä kunnossa. Hienosti Retu antoi taas itseään tutkia pöydällä, eikä hampaiden tarkastustakaan paljoa pakitellut.

Retulle oli rokotuksista tänä vuonna vuorossa vain kennelyskä rokote. Ensin yritettiin laittaa sieraimiiin, mutta sen Retu koki niin epäilyttäväksi, että todettiin jatkossakin olevan parempi vain tuikkaista suoraan niskaan. Niskaan laitettua piikkiä Retua ei kunnolla edes huomannutkaan kun keskittyi syömään makupaloja.

Tessalla oli tänä vuonna vuorossa sitten kennelyskä ja rabies rokotteet, tällä kertaa laitettiin ne yhtäaikaa (muistaakseni ne on kerran aiemminkin yhtäaikaa laitettu). Tessalle laitettiin sieraimiin kennelyskä rokote ja hienosti Tessa antoikin laittaa. Tessallekin tehtiin tarkastust samalla: silmät vuotavat taas aikalailla, joten keittosuolahuuhtelut taas kevään ajaksi, iho hyvässä kunnossa eikä nisäkasvaimia. Vähän turhan tuhdissa kunnossa tyttö on ja nyt mietitäänkin siirretäänkö Tessa hetkeksi täysin nappularuualle, että ruokamäärää ja energiamäärä on helpompi seurata, eilisiltana Tessa kuitenkin sai vain hieman nappuloita. Kuukauden välein pitäisi nyt muistaa punnita Tessaa. Koirat painoivat tosiaan melkein yhtä paljon: Retu 12,5kg ja Tessa 11,4kg, Tessalla nyt tavoitteena 9kg.

Koirien kanssa olin sitten noin tunnin kotona ja kävin kaupoilla kiertämässä sen jälkeen. Kotiin tultua vastassa odotti Tessa kuono kaksinkertaiseksi turvonneena. Muuten tyttö oli aivan oma itsensä, Retua pussaili ja oli innoissaan kun tulin kotiin. Soitto Laumaan ja ohjeeksi antaa kaksi kyytablettia sekä laittaa merkintä rokotuskirjaankin että on tullut rokotusreaktio. Kyytablettien annonkin jälkeen meni kuitenkin lähemmäs 1,5h että kuono oli takaisin ennallaan, mutta onneksi ne riittivät eikä tarvinnut lähteä Tessaa viemään uudestaan eläinlääkäriin. Jatkoa varten pitää nyt itsekin muistaa että jatkossa rabies-rokote annetaan molemmille eriaikaa muiden rokotteiden kanssa..