Sen jälkeen kun Retu tuli meille, on Tessan remmirahjays pahentunut ja olenkin nyt Tessan kanssa yrittänyt ennakoida tilanteita, joissa Tessa alkaa muille rähjätä. Nyt taas sain lisää syitä treenata ohitukset kuntoon, kun taas oli koikkerin päälle käynyt toinen koira. Ainakin kuukausi-kaksi sitten kun irtokoira tuli pihaan, niin Tessa laittoi vielä sellaisen rähinän päälle, että itsekin pelkäsin Tessan provosoivan käytöksellään toista. Onneksi sitten paljastui, että kyseessä oli vain pentu bokseri..

Nyt Tessan kanssa onkin jo parin viikon ajan ohitukset mennyt selvästi paremmin ja olemme päässeet ohittamaan jopa naapurin koiran nätisti aina silloin kun ehdin itse huomata koiran ennen Tessaa. Tuokin koira on isokokoinen uros-pentu, jota Tessa ei ole sietänyt missään vaiheessa.

Retun kanssa puolestaan ohitukset sujuvat todella vaihtevasti. Aamuisin ja iltaisin kaikille koirille pitää haukkua ja päivisinkään Retuun ei lenkillä tunnu saavan kontaktia. Retua on palkattu aina kun on itse hakenut katsekontaktia, mutta ulkona Retu ei käskystä ota kontaktia. Eilen sitten yritin taas pariinkin kertaan rauhoittaa Retua ulkona, mutta namit eivät maasta eikä kädestä maistuneet, vaan Retu keskittyi muuhun liikenteeseen; autoihin ja kävelijöihin.

Sisällä Retu on aina innoissaan kun treenataan jotain, mutta ulkona omat keinot alkavat loppua..