Tänään oli Retun ensimmäisen näyttelyn vuoro. Aluksi Retu kävi taas sisällä ylikierroksilla ja kaikille täytyi haukkua. Mutta onneksi suht nopeasti Retu rauhoittui ja omaa vuoroa odottaessamme harjoittelimme vielä näyttelyssä liikkumista ja samalla Marko sai kertoa mikä vauhti oli sopivin. Onneksi oli joku katsomassa, sillä sainkin heti kuulla Retun löntystelevän, joten kehässäkin sitten menimme vähän reippaampaa tahtia. 

Saimme muilta näyttelyssä olleilta myös apua Retun sosiaalistamiseen, kun useampi yritti antaa Retulle nameja kädestä. Ei Retu keneltäkään suostunut ottamaan, mutta nuuhki jo vieraan ihmisen kättä. Huomasin sitten että kyykyssä olijoita Retu tuntuu arastelevan kaikista eniten, sillä Retu pyrki kyllä ohikulkijoita haistelemaan ja käveli ihan seisovien ihmisten vierestä ilman mitään ongelmia.

Retu oli ainoana kooikerhondjena yksin kehässä ja pääsikin heti aluksi pöydälle. Eipä se kovin mieluinen paikka ollut, mutta ei pyrkinyt pois pöydältä kuitenkaan. Tuomari sai tutkia hampaat ja edelleen lievää yläpurentaa Retulla on. Toivottavasti hampaiden vaihtumisen myötä purenta korjaantuu. Sitten oli vuorossa liikkeiden katsominen ja liikkumisesta Retu saikin kehuja. Hyvin Retu jaksoi myös jonkun aikaa seistä maassa, kunnes rupesi tarjoamaan maahan menoa ja istumista. Mutta kun tuomari tuli kyykkyyn viereen, aloitti Retu taas haukunnan ja pyrki pois tuomarin luota. Muuten Retu olisi kuulemma saanun kunniapalkinnonkin, mutta arastelun ja pois pyrkimisen vuoksi ei sitä tietenkään saanut. Arvostelu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Huomenna onkin vuorossa näyttelytreeniä kera pääkaupunkiseudun veljesten ja nyt meillä ainakin on tiedossa mihin pitää panostaa. Ja ensiviikon Tessan agilityvuorolla menemme varmaan Retun kanssa hallille kahdestaan totuttelemaan ihmisiin ja koiriin.

Tessa puolestaan oli päivän siskoni ja siskon tytön kanssa. Leikkauksen jälkeen Tessan juominen on ollut heikkoa ja olenkin ruiskulla aina välillä antanut Tessalle vettä. Siskoni oli saanut Tessan sitten juomaan kun oli sekoittanut veteen raejuustoa ja kalkkunaa. Leikkauksen jälkeen Tessalla myös kesti kauan että tuli ensimmäinen pissa. Olin varautunut siihen, että Tessa saattaisi pissata sisälle, ja olinkin huolissani kun Tessa vasta seuraavana päivän teki pissat. Ilmeisesti ei ollut tyytyväinen pissatus paikkaan, koska niin päättäväisesti lähti kävelemään pidempää lenkkiä kunnes kyykistyi.

Sisällä Tessa on vielä rauhallinen, mutta jo eilen Tessa yritti saada Retua leikkimään. Ja tänään Retu olikin taas Tessan kaulurin nauhan kimpussa. Alla kuva eiliseltä, kun Tessa ei vielä jaksanut Retun kanssa leikkiä. Retu onneksi jättää Tessan aika hyvin rauhaan, Tessa sen sijaan on vähän väliä Retua hakemassa leikkimään.