Retulla on nyt alkanut selvästi mörköikä. Edelleen Retu haukkuu vieraat ihmiset ja koirat pihassa ollessa, mutta uutena on nyt tullut lentävien muovipussien haukkuminen. Eilen lenkillä, puskassa oli tyhjä muovikassi, joka kahisi tuulessa ja Retu säikähti sitä kun kuljimme ohi. Jäimme sitten pidemmäski aikaa ihmettelemään muovipussia ja Retu rauhoittuikin sen verran, että otti nameja kädestäni. Myös muille tavallisesta poikkeaville asioille on nyt pitänyt haukkua, kuten kenglle, joka on ollut aamulenkkimme varrella talvesta asti..

Alkuviikosta kävimme juoksuttamassa koiria metsässä. Emme menneet uimapaikan lähelle, sillä sää oli aika kolea, ja Retua ei olisi kuitenkaan saanut pidettyä vedestä pois. Molemmat koirat saivat juosta vapaina,  ja vähän nuo yrittivät leikkiäkin keskenään. Retu on selvsti saanut rohkeutta lisää, sillä poika juoksi välillä pitkällekin meistä eikä tullut jokaisesta kutsusta luokse. Tessa puolestaan tuli joka kerta kun jompaa kumpaa kutsuttiin. Onneksi on vielä kaksi viikkoa lähes vapata, niin voin käydä pellolla päivisin Retun kanssa treenaamassa luoksetuloa, Tessan kanssa pitääkin läytää joku muu paikka.

Tessalla näyttäisi edelleen olevan hiivaa, Canofite kyllä aluksi rauhoitti hiivaa, mutta nyt Tessalla alkaa taas Malaseb pesut. Tänään Tessa taas alkoi nuolla tassujaankin, mutta nuoleminen alkoi vasta sen jälkeen kun pyyhin tassut kosteuspyyhkeillä. Kuukauden sisällä Tessalla olisi taas jonkin rokotuksen vuoro (jos oikein muistan) ja samalla voisikin käydä eläinlääkärin kanssa Tessan ruokintaa läpi.. Vaikka viimeksi jäin siihen käsitykseen, että ruokinta ei olisi hiivan syynä..