Eilen suuntasimme Retun kanssa Hakunilaan mätsäriin. Paikan päällä olimme jo yhdentoista aikaan ja pääsin ensimmäisesten joukossa ilmoittamaan Retun pieniin rotukoiriin. Ensimmäisen kerran Retu joutui samaan kehään aikuisten kanssa (pentujen rajana oli 9kk).

Kehät alkoivat vasta yhden aikoihin, joten meillä oli Retun kanssa aikaa hyvin totutella paikkaan, Odotukset Retun käytöstä kohtaan ei kovin hyvät ollut lauantaisen eläinkauppa reissun takia ja jo jonossa Retu aloitti kaikille vieraille ihmisille ja koirille haukkumisen. Kun jonosta päästiin pois, alkoi Retu rauhoittua ja kävelimme aluetta läpi.

Kehään pääsimme kolmantena parina. Retu jaksoi hyvin seisoa ja liikkui hyvin. Nostettuani Retun pöydälle sanoin heti, että Retu vielä arastelee vieraita ja tuomari otti tämän todella hyvin huomioon. Tuomari syötti Retulle nameja ja meni kyykkyyn pöydän viereenkin ja ehkä se vähän rauhoittikin Retua. Tällä kertaa Retulle ei sen tarkempaa kopelointia tehtykään, että saatiin mukava kokemus pöydällä olosta. Pöydällä Retu aluksi yritti nojata minuun, mutta siirryin sitten pöydästä sen verta kauemmas ettei Retu pystynyt nojaamaan minuun. Hyvin Retu jaksoi seistä, kerra yritti istuutua koko pöydällä olon ajan.

Pöydällä olon jälkeen ja parimme jälkeen juoksimme vielä kertaalleen ympyrän, seisotimme koiria ja kävelimme edes taas. Tuomari tykkäsi Retun liikkumisesta niin paljon, että saimme punaisen näuhan!

Sitten olikin taas lähemmäs puolitoista tuntia dottelua ja vilinään totuttelua ja sinisten kehän jälkeen punaiset menivät kolmessä erässä kehään (n. 7koiraa kerrallaan) ja Retu pääsi taas omassa ryhmässään jatkoon! Ihan odotetusti emme enää sitten enää neljän parhaan joukkoon päässeet, Tuomari kehui taas Retun liikkumista, mutta Retu tarvitsee vielä lisää kehätreeniä.

Kehässä Retu taas käyttäytyi paljon itsevarmemmin kuin kehän ulkopuolella. Kehän vieressä istuessa ja Retua palkatessa sain myös kuulla että aika hyvin onnistun palkkaamaan Retua oikea-aikaisesti. Nyt vain seuraavaankin mätsäriin mennään ajan kanssa. 

Eilen Retu saikin olla lähes koko päivän ulkona, kun mätsärin jälkeen suuntasimme Mäntsälään. Koirat saivat juosta pihalla ja nauttia olostaan, kun me saimme vähän levähtää. Alla vielä kuvia koirien leikeistä:

Retun hieno seisonta, kun kukaan ei ole lähelläkään..

Retu jahtaa Tessaa

Ja osat vaihtuu..

Kuopan puolustusta