Tänään suunnattiin Retun kanssa Tammiston Mustiin&Mirriin, tarkoituksena siedättää Retua taas uuteen paikkaan. etu on kerran aikaisemmin tuolla käynyt, kun ostimme Retulle häkin. Sisään päästiin liukuovista hyvin, mutta koiravaateosastolla Retu pisti yhtäkkiä kamalan mekkalan päälle. Missään ei näkynyt ketään kelle Retu olisi voinut haukkua, mutta kun nostin katseeni huomasin edessämme valkoisia koirapatsaita, niitähän se poika komensi..

Kaupassa meni aikaa varmaan yli puolituntia ellei tuntikin. Silloin kun Retuun ei kiinnitetty huomiota, tuntui Retu olevan utelias vieraiden luokse menemään. Mutta heti jos joku erehtyi katsomaan Retua pidempään alkoi taas kamala räksyttäminen.. Haukkumisesta huolimatta sain Retun kuitenkin kontaktiin, jos ihan vieressä ei vieraita ihmisiä ollut.. Kun maksettiin ostoksia tuli peräämme jo jonkin verran jonoa, jolle Retu taas täytyi haukkua, mutta lopulta rauhoittui ja tyytyi seuraamaan mitä jonossa tehdään..

Nyt on tullutkin taas luettua koiran käyttäytymisestä lisää ja pakko se on alkaa muuttaa omaakin käyttäytymistään.. Lenkillä jos ollaan yhdessä Markon kanssa vaihdetaan suosiolla koiria, jos Retun kiskominen pistää hermot liian kireälle. Vieraammat ihmiset neuvotaan jatkossa olemaan kokonaan huomioimatta Retua, nameja saavat antaa kun Retu tulee itse niitä hakemaan. (Tosin lähipiirin ihmisiin Retu on jo tottunut..)

Eniten jäi nyt mietityttämään, jos Retu ei luota kykyyni selvitä tilanteista joissa vieraita ihmisiä on. Nyt kun taas on lukenut lisää, niin ymmärrän että omalla käytökselläni olen aiheuttanut tämän tilanteen. Retu haukkuu --> Itse hermostun --> Retu yhdistää hermostumiseni vieraisiin ihmisiin... Huomasihan sen tänäänkin jonottaessa, että kun itse keskityin ostoksiin ja maksamiseen ei Retukaan rähissyt vaikka ihan vieressä oli vieraita ihmisiä. Ja silloin onneksi ehdin palkatakin Retua kauniista käytöksestä.. Onneksi Tessa on sentää nyt lopettanut niille harvoillekin haukkumisen keille Tessa ennen Retun tuloa haukkui. On sentään yksi nätisti käyttytyvä koira, eiköhän tässä vielä Retunkin kanssa ole toivoa :) Nyt Retu nukkuu taas vieressä, taisi olla Retullekin rankka tämän päiväinen reissu..