Selvästi on kevättä ilmassa Tessallakin, normaalisti Tessa viihtyy kotona omissa oloissaan eikä montaa kertaa päivässä jaksa Retun kanssa leikkiä. Nyt parhaillaankin Tessa nukkuu selkäni takana ihan kiinni selässäni ja jo pariin kertaan on leikkinyt Retun kanssa. Taitaa vaan ne hormonit vielä vaikuttaa Tessan käyttäytymiseen, aiemmin juoksujen aikaan Tessa on samanlailla kerjännyt huomiota.

Keskiviikkona agilityssä Retu oli taas kentän laidalla häiriköimässä, mutta ihmeen hyvin Tessa silti oli kontaktissa. Alkuun ei Retuun juurikaan reagoinut, mutta kun alkoi väsyä, alkoi myös vahtia enemmän Retua. Taas tuli huomattua, että kun Tessalla on intoa, on hallinta radalla vähän ontuvaa. Useampaan kertaan Tessa kerkesi karata väärälle esteelle. Itse pitää aloittaa vaan kuntokuuri, toisaalta keskiviikkoiseen huonoon kuntoon voi vaikuttaa sekin, että eilisen jouduin sitten olemaan sairaslomalla vatsataudin takia..

Joka tapauksessa tänään sitten ilmoitin Tessan ja minut Koirakeitaan toukokuussa alkavaan Koirajumppaan. Pitkään arvoin kumman koiran kanssa tuonne menisin, mutta Tessa todennäköisemmin malttaa rauhoittua paremmin ja voimme sitten Retun kanssa kahdestaan harjoitella rauhassa kotona.

Tänään otin Tessan kanssa härkää sarvista. Petrahan antoi meille jo yli kaksi kuukautta sitten treeniohjeet, mutta laatiko treenit eivät ole ottaneet edenneekseen, koska Tessa ei suostunut meidän pienten laatikoiden päälle menemään. Tänään sitten taas otin kirjapinon käyttöön (miten se ei olekaan aiemmin tullut mieleen?) ja Tessa oli innoissaan mukana treenaamassa, ja päättikin alkaa tarjota temppuja kirjapinon päällä. Tarkoitus oli treenata niiamista, kun takajalat ovat kirjapinon päällä, mutta Tessa päättikin tarjota kolmella jalalla seisomista ja pinon hajottamista. Toinen oli aivan innoissaan pitkästä aikaa.