Tiistain näyttelytreenit vaihtuivat Retulla agilitytreeneihin, paikka pysyy samana kuin näyttelyteeneissäkin ja Una kouluttaa meitä nytkin. Ensimmäisissä treeneissä otettiin alkuun hypyn harjoittelua, paikalla oli neljä koiraa, ja muut olivat haroitelleet esteitä vähemmän kuin me. Joten Retun kanssa saimme lähinnä tarpeellistä rauhoittumistreeniä. Jokaisella oli oma aita, jonka luona treenattiin hppyä ja Retun kanssa samalla treenattiin myös lähdössä pysymistä ja tiukkoja käännöksiä.

Pidin Retun hihnassa (ja niin muutkin pitivät omat koiransa) aidan luona, sillä vielä en luota ettei Retu lähtisi muille koirille rähisemään kun innostuu. Palkkana käytin lähinnä nameja, ettei Retu kävisi liian ylikierroksilla, mutta aina välillä otin lelunkin palkaksi ettei innostus liikaa laskisi.

Jokainen otti vuorollaan myös putkea. Retun kanssa otettiin heti täyspitkä suora putki ja Retu juoksi sen innolla ja kamalalla metelillä. Muutamaan kertaan Retu ei lhtenytkään putkeen ja Una sanoikin, että se johtui omasta ohjauksestani. Vaikka ajattelin, että Retu ei niin paljoa seuraisi vartaloani kuin Tessa, niin nyt tuli ainakin nähtyä, että yhtä helposti Retukin hämääntyy jos käsi ja vartalo antavat Retun mielestä päinvastaisia ohjeita..

Eilen oli sitten Tessan agilitytreenit Hakkilassa. Tällä kertaa teimme hyppytreeniä. Meitä oli sopivasti paikalla kaksi medi ja kaksi maksi koirakkoa, joten saimme hyvn pareittain treenattua. Tessan kanssa aloitimme hyppykorkeuden treenamisella. Aluksi Tessa jonkin verran nosti päätään hypyillä, mutta kuulemma muuten hyppy näytti hyvältä. Treenien aikana saimme nostettua viimeisen riman korkeuden 40cm:in ilman että Tessan pää nousi hypyillä.

Seuraavaksi oli vuorossa estevälien kanssa treenaamista ja hyvin Tessa hyppi kaikki estevälit ilman ylimääräisiä askelia. Tosin viimeistä väliä en silti uskaltanut pidentää kuin yhden jalkaterän verran. En tiedä johtuiko hyppytreeneistä vai säästä, mutta eilsiten treenien jälkeen Tessa oli selvästi väsyneemmän oloinen. Hakkilassa ei olisi halunnut tehdä lenkkiä vaan veti koko ajan autolle ja sama jatkui kun päästiin kotiin. Ja kotona Tessa ei sitten jaksanutkaan illalla Retua..