Kirjoittelu jäänyt nyt hieman taka-alalle, mutta eipä koirille sen kummempaa ole tapahtunut. Agilityssä on nyt käyty vaihtelevasti (syksyllä taisi oman väsymyksen takia puolet kerroista käymättä). Tai no, onhan koirlle tullut iso muutos, kun alkuvuodesta muutimme Järvenpäähän paritaloon, ja nyt koirilla on aidattuna iso piha. Tai, tällähetkellä varmaan kolmasosa pihasta aidattuna, mutta kun piha on yli 100neliöinen niin hyvin jää koirlle tilaa temmeltää.

Retu on alkanut vaihtelevasti saada agilityssä malttia ja noin joka toinen kerta päästään jo tekemään koko rataa, mutta aina seuraavalla kerralla Retu tuntuu unohtavan käyttäytymisen ja joudutaan ottamaan rata lyhyissä pätkissä. Kontakteissa otettiin nyt Retun kanssa takapakkia, kun Retun vauhti kasvoi niin että alkoi hyppiä puominkin kontaktin yli, joten nyt otamme pelkkää puomin alastuloa ja muut kontaktit ovat tauolla kunnes puomi taas  toimii.. Joka kerta olen tainnut ssada kommenttia siitä miten Retua pitää komentaa paljon jämäkämmin kuin Tessaa ja pyrkiä olemaan koko ajan Retun edellä. Taitaa kesä mennä itsellä oman vauhdin kasvattamiseen..

Tessa puolestaan tekee hitaasti mutta varmasti omalla vuorollaan. Eilen treenattiin niistoa ja sen kanssa tahtoi tulla ongelmia, varsinkin takaa kierron jälkeen niisto ei meillä tahtonut toimia. Mutta tulipa todistettua että syy oli nyt ohjaajassa. Kouluttajana eilen ollut Jenni kokeili myös miten saa Tessan kanssa sen toimimaan ja Tessahan meni kuin unelma. Eli Tessan kanssa pitäisi koko ajan muistaa leperrellä, kannustaa ja kehua, kun taas Retun kanssa saa olla paljon jämäkämpi eikä kehuille kyllä radalla jää aikaakaan. Eilen teimme pitkästä aikaa Tessan kanssa myös koko keinun ilman että hidastin enää ollenkaan laskeutumista. PIntä epäröintiä puolivälissä oli, mutta ei ennää samanlaista arastelua kuin aikoinaan. Toivotaan ettei  meidän kesätauon aikana pääse keinu unohtumaan Tessalta..

Retun menin ilmoittamaan myös Spanieliliiton järjestämään MH-luonnekuvaukseen (muistaakseni 27.-28.4) , saas nähdä miten poika päivästä selviää. Nythän Retu on kyllä rauhoittunut, muttaitse tiedän että se on niin päivästä kiinni miten Retu esimerkiksi jo ihan alkuun reagoi (istuuko paikallaan vai räyhääkö koko ajan..). Molemmat koirat ilmoitin myös toukokuun alussa Suvin järjestämään viehejuoksu kokeiluun. Näyttelyitäkin pitäisi Retulle taas alkaa katsoa, jos sitä loppukesästä olisi aikaa ja jaksamista käydä parissakin Retun kanssa pyörähtämässä.