Eilen olimme taas muuttoapuna ja muiden käydessä kaupoilla Järvenpäässä lähdin Retun kanssa lenkille uusiin maastoihin. Otin pelkästään Retun mukaan ja Tessa odotti hetken autossa, ettei Retu tottuisi liiaksi siihen, että Tessa on aina uusissa paikoissa mukana..

Eipä Retu paljoa välittänyt siitä, että ei Tessaa ollut mukana. Poika haisteli ja pomppi hangilla innoissaan. Niin automatkalla Retu oi ehtinyt järsimään hihnansa poikki, joten Retu sai lainaan Tessan fleksin. Ihan hyvin Retu senkin kanssa kulki.

Ajattelin sitten lähteä Retun kanssa kävellä vähän matkaa kävelytietä. Pääsimne ehkä kaksikymmentä metriä kävelemään kun kulman takaa juoksi pieni terrieri vapaana kamalasti räksyttäen. Samalla kun yritin terrieriä häätää yritin katsella näkyisikö jossain omistajaa. Ei näkynyt. Sen sijaan sieltä mistä terrieri oli juossut oli nyt kultainen noutaja/ labradorin noutaja tms. Isompi koira seisoi vain risteyksessä, olisiko se ollut sitten käskyn alla, sillä silläkään ei näkynyt hihnaa.

Terrieri ei millään lähtenyt pois luotamme, joten lähdimme kävelemään takaisin autolle. Parkkipaikalle ajoi koko ajan autoa ja terrieri vaan seurasi meitä niin kauan kunnes olimme porteilla. Kuka pitää koiraansa vapaana vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, kun koira ei selvästi edes tottele?!

Autolle päästyäni Retu ei olisi millään suotunut menemään autoon ja Retukin oli selvästi hermostunut. Van onkos ihmekään kun itsekin vain mietin sitä terrieriä.. Onneksi jätin Tessan autoon, sillä Retun ollessa mukana Tessakin vastaa useammin muiden uhitteluille.. Vaikka mitään pahempaa ei nyt käynytkään,mietityttää silti miten tuo vaikutti Retun suhtautumiseen muihin koiriin kun Retu jo valmiiksi on hieman arka tutustumaan uusiin koiriin..