Tämä pääsiäinen täyttyi hyvin menoista koirien kanssa. Lauantaina olin molempien koirien kanssa kooikertapaamisessa Helsingissä. Paikalla oli yhdeksän koikkeria, pentuja edusti Retu ja Loki, narttuja Tessa, Onella ja Mizy ja uroksia Miko, Niko, Nova ja Remus. Retu aloitti taas kun uusia ihmisiä näkyi tutun haukkumispelottelu yrityksensä, mutta uskalsi loppujen lopuksi käydä hakemassa ainakin Suvilta kanaa. Ja haukkuminenkaan ei kovin kauaa kestänyt, kun Retu tajusi, ettei sillä mitään saa aikaan. Tessa oli oma ihana rauhallinen itsensä ja kävi muiden luona rapsuteltavana. Retu ja Tessa molemmat innostuivat, kun paikalle tuli myös 5 kuukautta vanha Loki, kamala veto molemmilla heti pennun luokse ja kun Loki uskalsi kaksikon luokse tulla aloitti Tessa Lokin korvien pesulla ja Retu pyllyn haistelulla.. Alkuinnostuksen jälkeen kumpikaan ei kuitenkaan enempiä innostunut Lokin kanssa leikkimään.. Sekä Tessa että Retu saivat juosta suurimman osan ajasta vapaina ja enimmäkseen ihan nätisti olivatkin, lähinnä kaksikko leikki keskenään juosten ja painien. Jossain vaiheessa Tessa sai myös Onellan peräänsä juoksemaan. Auringon alkaessa lämmmittää enemmän sain sitten molemmat koirat viereeni lepäämään ja Tessa alkoi näyttää jo vähän nuutuneelta.

Maanantaina kävimme Retun kanssa Espoossa kooikerkoulussa. Retun kanssa ei niinkään osallistuttu koulutukseen, vaan sivummalla harjottelimme kontaktia, temppuja  ja Retu kävi syömässä taas uuden ihmisen kädestä. Vähän Retua jänskätti ja täytyi haukkua, mutta lopulta Retu uskaltautui ja kävi haistelemassa tyhjääkin kättä namin toivossa. Pikkuhiljaa se itseluottamuskin Retulla varmasti kasvaa. Emme ehtineet ola nurmikolla kuin korkeintaan kymmenen minuuttia kun löysin Retusta kävelemässä ensimmäisen punkin, kolme punkkia kaiken kaikkiaan Retusta löytyikin.. Taitaa olla taas aika laittaa myrkyt koirille niskaan..

Kun muut lopettivat tokoilun pääsi Retukin juoksemaan vapaana ja suuntasimme Retun kanssa meren rantaan. Aluksi vesi ja kenties muut koiratkin vähän jännitti ja Retu tyytyi vain kahlailemaan. Mutta kun muut siirtyivät pois veden luota lähti Retu pienen mietinnän jälkeen uimaan. Ja sen jälkeen vedestä ei olisi malttanut olla millään poissa. Mökeillä saakin sitten tuota hurjapäätä vahtia koko ajan, sillä niin kamalaa vauhtia Retu veteen juoksi kerta toisensa jälkeen. Vanhempien mökillä on muuten ihan hyvä uida, mutta jos Retu siellä päättääkin lähteä pidemmälle on vaarana ohi ajavat moottoriveneet, Pohjois-Karjalan mökillä puolestaan ranta on niin mutainen, että sinne pieni koira voi helposti jäädä jumiin. Pitää etsiä Retulle kunnon pelastusliivit ja mökeillä opettaa Retu rauhoittumaan veneessä. Viime kesänä vielä Tessalla oli lupa hypätä veneestä veteen, koska Tessa niin harvoin muutenkaan halusi veteen. Nyt täytyy ottaa tiukka linja molempien koirien kanssa ja veneestä pääsee vain nostamalla pois..