Lauantaina suuntasimme taas koko porukalla Riihimäelle koikkereiden erikoisnäyttelyyn. Sään puolesta päivä osui taas nappiin, ei ollut liian lämmin eikä kylmä ja aurinkokaan ei päässyt kunola paistamaan, joten koiratkin jaksoivat hyvin pitkän päivän. Olin ilmoittanut molemmat koirat näyttelyn ja jokin verran stressasin, ettö mitä jos osuvat samaan aikaan kehiin.. Onneksi Marko oli luvanut hätätilanteessa Tessan esittää..

Ensin oli kuitenkin Retun vuoro viiden muun nuoren koikkeri uroksen kanssa käydä kehässä. Liikkumiset olisi voinut mennä paremmin, nyt taisin itse jännittää kuitenkin sen verta että en onnistunut löytämään yvää vauhtia.. Pöydällä olokin meni yllättävän huonosti, kun normaalisti Retu on pöydällä ollut paljon rennompi, mutta hyvin antoi kuitenkin tutkia, vaikkakin takapäätään yritti suojella istumalla. Alla vielä Tytiltä kuva jossa Retu näyttää mitä mieltä on koko päydällä olosta ja näyttelutouhusta ;)Yllättävän hyvin Retu sen sijaan malttoi seistä paikallaan. Enpä muista että Retu oisi velä kertaakaan treeneissä malttanut noin kauaa vain seistä :) Tuomari tykkäsi Retun ulkonäöstä ja Retu saikin ERI:n, nuorista uroksista kolme sai ERI:n ja kilpailukehään pääsi sitten Lokikin EH:lla. Loki olikin Nuorten urosten neljäs. ERI:n saaneita koiria juoksutettiin vähän pidempän ja kahteen kertaan luulinkin että meille näytetään kolmatta paikkaa ja kerkesin siihen mennäkin seisomaan, mutta joka kerta tuli komento mennä takaisin riviin. Ja niin Retu voittikin nuorten luokan! Alla vielä pönötyskuva Retusta kun arvostelua vasta kirjoitettiin, Kiitos Suville täsät kuvasta: '
Retun ja Tessan kehät olivat osittain päällekkäin joten lainasimme Ettan omistajalta yhtä näyttelyhihnaa ja Tessa kävi Markon kanssa pyörähtämässä kehässä. Itse kävin sitten pika pikaa Tessan esitelemässä yksilöarvostelussa. Pöydällä olosta Tessa ei tykännyt yhtään vaan jähmettyi taas kokonaan. Tuomari tutki sitten Tessaa vielä maassakin, mutta omasta mielestäni samalla lailla Tessa siinäkin jähmettyi. Liikkeisiin en saanut alkuun ollenkaan meidän vauhteja sovitettua, joten saimme yrittää uudestaan hitaammalla vauhdilla. Pitkään tuomari saneli arvostelua, mutta valitettavsti Tessa ei nyt miellyttänyt. Arvostelussa oli paljon sanoja joista en saanut ihan selvää, mutta pääpiiretittäin kasvot ovat liian pienet kroppaan nähden, valkoista oli liikaa (ja ne täplät!), eikä rakennekaan mitenkään kovin hyvä.. Silmiä, korvia ja turkkia tuomari puolestaan kehui :) Tuloksena Tessalle tällä kertaa H, joka onkin Tessan huonoin tulos. Mutta kuten alla olevasta Suvinkin kuvasta näkee, niin ei kyllä ollu Tessan päivä.Retun kanssa pääsimme jatkamaan  paras uros kehään, jossa oli myös Retun Kelmi-vaari. Itse olin tyytyväinen että päästiin edes paras uros kehään ja yllätys oli suuri, kun Retu palkittiin näyttelyn kolmanneksi parhaaksi urokseksi. Retun vaari oli puolestaan näyttelun paras uros!   

Tytti napparasi vielä paras uros kehän jälkeen Retusta pönötys kuvan palkintojen kanssa, Retun ensimmäisestä virallisesta näyttelystä kotiin tuomisiksi oli kaksi pokaalia ja kolme ruusuketta ja ensimmäinen SERTi tuli myös :)Retun arvostelu:

Tuomari Lydia Erhart

20 months. Exc. Type. Beatiful head. Nice earrings. Dark eyes. Well angulated. Good body. Nice teture of coat. Lovely orange red color. Would preder little bit more white on the body. Exc. Tail. Moved well.

TULOS: NUO ERI NUK1 SA PU3 SERT


Ja Tessan arvostelusta se mitä sain selville, joitain virheitä siinäkin varmaan on:
 

tuomari: Diana Striegel

Square bitch 4years, a lot too smal head compared to the Boby, beatiful dark brown almond shape eyes. Muzzle a bit too short and meagre, obicres (?) stop, good fur (?). Shoulders are placed too much to the head, good length of legs. Good ribs, strong le..?., ....?, too much ticking on the white, the plate could be beter. Can show good movements, good builset (?). Need filling under her eyes.

TULOS: AVO H

 

KIITOS kaikille onnitteluista ja ONNEA myös muille tuloksiinsa tyytyväisille!! Itse taisin olla niin hölmistynyt Retun menestyksestä että en muita paikan päällä vältämättä muistanut onnitella..

Ainiin ja Liisahan tutki kehien jälkeen myös Retun polvet ja nollat olivat. Yhdellä oli Liisa todennut kakkosen polven ja pienen selvittelyn jälkeen selvisi että kyseessä oli Tessan sisko, joten nyt itselläkin harkinnassa, jos tutkittaisi uudelleen Tessan polvet. Nollaksi ne on siina 2-3 vuotiaana todettu, mutta niin oli myös Midolla..