Lauantain agility- rally-tokopäivän jälkeen koitti sunnuntai  ja taas Tessa pääsi liitelemään. Illasta suuntasimme taas vuokkoset areenalle ja kerrankin hyvissä ajoin niin ehdimme käydä kunnon lenkin ja nähdä alkeisryhmän treenejä.

Rata oli meille sopivan suoraviivainen ja jottai sain pidettyä Tessalla vauhdin yllä oli vain ensimmäinen hyppy 40cm:ssä ja muut 35:ssä. Tällä kertaa rata oli hiemna lyhyempi, 14 esteen rata joten teimme sen heti alusta loppuun. Ensimmäinen yritys ei ihan onnistunut, mutta toisella kertaa saimme vedettyä radan kunnialla läpi. Vauhtia Tessalla ei ollut samanlailla kuin lauantaina, mutta kyllä sitä silti sai hyvin itsekin juostua. Otimme sitten erikseen radan hankalampia kohtia, jos saataisiin ne sujuvammiksi, samalla yritin itse keskittyä siihen etten jätä Tessaa liian kauas. Omia käännöksiäni sain hieman paremmin ennakoitua kun lopuksi menimme vielä radan uudelleen.

Nyt taas kun kahtena päivänä meni treenit näin hyvin, pääsi kisakärpänen puraisemaan. Tosin sunnuntain radalla ei ollut mitään meille hankalia esteitä (keinua eikä keppejä). Joka tapauksessa tuli nyt katsottua miten tänä vuonna kisoja olisi lähistöllä ja kunhan ensin edes yksissä epävirallisissa käydään niin sitten voisi ilmoittautua virallisiinkin (ja hankkia sen kisalisenssin..). Tänään etsinkin Tessan mölliradoista videoita ja onneksi Suvi muutama vuosi sitten kuvasi Tessan radan Koivukylässä. Jo tuolloin olin blogiin laittanut, että vaika treeneissä ei vauhtia tuntunut löytyvän niin kisatilanteesa Tessa meni suht hyvällä vauhdilla.

Tässä vielä uudestaan Tessan möllirata vuodelta 2011:

http://www.youtube.com/watch?v=L2A-bMcqxlQ&feature=youtu.be

 

Retun kanssa eilen otettiin toko liikkeiden sijaan rallytokon liikkeitä. Treenasimme 270asteen käännöstäja montaa kertaa Retu meinasi siinä istahtaa. Lisäksi otettiin peruuttamista, siinä Retu useammalla kerralla meni viimeisellä kerralla aina maahan kun kuului istua.. Lisäksi otimme istuvan koiran kiertämistä ja kotosalla Retu pysyi hienosti paikallaan vaikka nami ei ollut kuonossa kiinni. Tulipa eilen illasta sitten katsottua vielä Retulle tulevia näyttelyitä ja Rally-toko, sekä toko kisoja.. Kyllä täyttyi äkkiä kalenterin viikonloput, saas nähdä mihin sitä loppujen lopuksi tulee ilmoittauduttua.