Perjantaina kävimme illasta uittamassa ja juoksuttamassa koiria hiekkamontuilla. Retu ui taas innoisaan,e ikä millään olisi halunnut lähteä pois veden luota. Tessakin kävi vähän uimassa, mutta enimmäkseen seisoi rannalla ja vinkui joko kepin tai Retun perään. Taidettiin antaa Retun uida vähän liikaakin, sillä kun pääsimme kotiin alkoi Retu täristä nukkuessaan.

Lauantaina suuntasimme Kellokoskelle syntymäpäiväjuhlille koirien kanssa. Vähän jännitin etukäteen, kuinka Retu nyt käyttäytyy kun paikalle tuli Retulle vieraita ihmisiä. Markon veljen perheelle Retu ei enää murissut, vaan kävi jaloissa pyörimässä ja kerjäämässä rapsutuksia. Mutta kun väki lisääntyi pitää uudet ihmiset yrittää pelottaa pois, kunnes Retu huomasi, että sieltä saakin nameja kädestä. Välillä Retu aloitti uudestaan haukkumisen vieraille, mutta rahoittui kun namia alkoi tulemaan.

Koirat pääsivät myös paremmin tutustumaan pian vuoden täyttävään kummipoikaamme. Retukin kävi aluksi varovasti haistelemassa poikaa, mutta rohkaistui pian ja innostui nuolemaan kasvoja ja korvia. Tessa puolestaan pysytteli vähän kauempana, mutta välillä lähti seuraamaan, mihin taapero menee.

Sain lauantaina myös pitkästä aikaa punnittua molemmat, Tessan paino on pysynyt ennallaan (10kg) ja Retukin painoi jo 9,2 kg. Retu tuntuu ainakin sopivan painoiselta, mutta Tessasta on jotenkin vaikeampi arvioida. Silmämääräisesti näyttää siltä, että vielä vähän olisi varaa lähteä, mutta kylkiluut kuitenkin tuntuvat ihan hyvin..

Tessa on jonkin aikaa kulkeut portaat hitaampaa ylös ja olen miettinyt, johtuisiko se lihasumeista. No nyt kun Tessalla on painoa lähtenyt se puoli kiloa, kulkee Tessa paljon reippaampaa portat ylös. Ehkä se olikin vain ylipaino mikä hidasti..

Lauantaina Tessasta tulikin täti kolmelle suloiselle koikkeri pojalle, kun Tessan sisko Midori synnytti pentunsa.